Fırında Bandı Bandılı Ispanak

Fırında Bandı Bandılı Ispanak

Fırında Bandı Bandılı Ispanak

Malzemeler:

250 gr .kıyma

Yarım kilo ıspanak

1 su bardağı domates püresi

1 yemek kaşığı domates salçası

4  yemek kaşığı zeytinyağ

Yarım kuru soğan

1 diş sarımsak

Eser miktarda kimyon.

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz.

2 – 4 adet yumurta

Yapılışı:
    4 yemek kaşığı zeytinyağ içerisinde kıyma,sarımsak,doğranmış  soğanı kavurup,üzerine salça, domates püresi,kimyon ve tuzu ekleyin. Üzerine parçalanmış ıspanakları ekleyerek,birlikte 10 dakika kadar pişirin.
    Dikdörtgen ya da kare şeklinde ısıya dayanıklı cam kap içerisine yemeği dökerek, üzerine isteğe gore 2 -4 adet yumurtayı ayrı ayrı, birbirine karışmayacak  ve dağılmayacak şekilde kırın.
    Önceden ısıtılmış, 175 C deki fırında ( Alt ve üstten ısıtmalı ), 7 – 8  dakika kadar  daha pişirin. Çocuğunuz kayısı kıvamında değil, tam haşlanmış yumurta seviyorsa kontrol ederek biraz daha fırında bırakabilirsiniz.
    Yumurtalar kayısı kıvamında ise ekmeğinizi bandırarak kuzucuğunuzla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Dr. Pınar Berik Keskin
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı