Malzemeler:
250 gr .kıyma
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım kuru soğan
1 diş sarımsak
Eser miktarda kimyon.
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz.
2 – 4 adet yumurta
Yapılışı:
4 yemek kaşığı zeytinyağ içerisinde kıyma,sarımsak,doğranmış soğanı kavurup,üzerine salça, domates püresi,kimyon ve tuzu ekleyin. Üzerine parçalanmış ıspanakları ekleyerek,birlikte 10 dakika kadar pişirin.
Dikdörtgen ya da kare şeklinde ısıya dayanıklı cam kap içerisine yemeği dökerek, üzerine isteğe gore 2 -4 adet yumurtayı ayrı ayrı, birbirine karışmayacak ve dağılmayacak şekilde kırın.
Önceden ısıtılmış, 175 C deki fırında ( Alt ve üstten ısıtmalı ), 7 – 8 dakika kadar daha pişirin. Çocuğunuz kayısı kıvamında değil, tam haşlanmış yumurta seviyorsa kontrol ederek biraz daha fırında bırakabilirsiniz.
Yumurtalar kayısı kıvamında ise ekmeğinizi bandırarak kuzucuğunuzla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Dr. Pınar Berik Keskin
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı