Malzemeler:
250 gr .kıyma
1 su bardağı hafif haşlanmış yeşil mercimek
500 gr. karnıbahar
Rendelenmiş taze kaşar peynir
1 su bardağı domates püresi
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım kuru soğan
1 diş sarımsak
Eser miktarda kimyon.
1 subardağısu
1 çay kaşığı tuz.
Yapılışı:
3 yemek kaşığı zeytinyağı içerisinde kıyma,sarımsak, doğranmış soğanı kavurup, üzerine salça, domates püresi,kimyon ve tuzu ekleyin.
Dikdörtgen ya da kare şeklinde ısıya dayanıklı cam kap içerisine parçalanmış karnıbaharları yerleştirerek, üzerine yeşil mercimekleri ekleyin.
En üstlerine ise daha önce hazırladığınız kıymayı dökün.
Önceden ısıtılmış, 175 C deki fırında( Alt ve üstten ısıtmalı ), 25 dakika kadar pişirin, fırından çıkarıp rendelenmiş taze kaşar peyniri rendeleyerek üzeri hafifçe kızarana kadar tekrar fırına verin.
Yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Dr. Pınar Berik Keskin
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı