Makarna Pastası

Makarna Pastası

Makarna Pastası

Malzemeler:

1 paket rigatoni makarna

400 gr .kıyma

Yarım demet  ıspanak

1 su bardağı domates püresi

1 tatlı kaşığı domates salçası

6  yemek kaşığı zeytinyağ

Yarım kuru soğan

2 diş sarımsak

1 havuç

Eser miktarda kimyon.

1 çay kaşığı tuz. karabiber

1 adet yumurta sarısı

1/2 su bardağı süt

1 su bardağı parmesan peyniri

3 / 4 su bardağı taze kaşar rendesi

 

Yapılışı:

    6 yemek kaşığı zeytinyağ içerisinde kıyma,sarımsak,doğranmış  soğanı kavurup,üzerine salça, domates püresi,kimyon ve tuzu ekleyin. Üzerine ince doğranmış ıspanak ve rendelenmiş havucu ekleyerek, 10 dakika kadar pişirin.
    Bir paket rigatoni makarnayı biraz zeytinyağ ve tuzla birlikte 7 dakika kadar haşlayın. Haşlayıp süzdükten sonra parmesan peyniri ile karıştırın.
    Makarnaları, hafifçe yağlanmış kelepçeli kek kalıbına tek sıra yatay olarak dizin . Üzerine hazırladığınız sosu dökün, bir kat daha makarna ve  üzerine sos döktükten  sonra kalan makarnaları en üst kata yerleştirin.
    Önceden ısıtılmış, 175 C deki fırında ( alt ve üstten ısıtmalı ), 12 – 13   dakika kadar  daha pişirin.
    Pastanızın daha yumuşak ve üzerinin biraz da kızarmış olmasını istiyorsanız 1 bardak süt, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı karışımını pastanızı fırından çıkarıp döküp, sadece üstten ısıtmada 2 dakika kadar  daha pişirin.
    İsteğe göre pastanızı fesleğenle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Dr. Pınar Berik Keskin
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı