Malzemeler:
1 paket rigatoni makarna
400 gr .kıyma
Yarım demet ıspanak
1 su bardağı domates püresi
1 tatlı kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım kuru soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
Eser miktarda kimyon.
1 çay kaşığı tuz. karabiber
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı parmesan peyniri
3 / 4 su bardağı taze kaşar rendesi
Yapılışı:
6 yemek kaşığı zeytinyağ içerisinde kıyma,sarımsak,doğranmış soğanı kavurup,üzerine salça, domates püresi,kimyon ve tuzu ekleyin. Üzerine ince doğranmış ıspanak ve rendelenmiş havucu ekleyerek, 10 dakika kadar pişirin.
Bir paket rigatoni makarnayı biraz zeytinyağ ve tuzla birlikte 7 dakika kadar haşlayın. Haşlayıp süzdükten sonra parmesan peyniri ile karıştırın.
Makarnaları, hafifçe yağlanmış kelepçeli kek kalıbına tek sıra yatay olarak dizin . Üzerine hazırladığınız sosu dökün, bir kat daha makarna ve üzerine sos döktükten sonra kalan makarnaları en üst kata yerleştirin.
Önceden ısıtılmış, 175 C deki fırında ( alt ve üstten ısıtmalı ), 12 – 13 dakika kadar daha pişirin.
Pastanızın daha yumuşak ve üzerinin biraz da kızarmış olmasını istiyorsanız 1 bardak süt, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta sarısı karışımını pastanızı fırından çıkarıp döküp, sadece üstten ısıtmada 2 dakika kadar daha pişirin.
İsteğe göre pastanızı fesleğenle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Dr. Pınar Berik Keskin
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı